Informatie over je bretels

June 26, 2017

Vandaag is het vrijwel een gegeven feit dat een goed geklede man en een goede kwaliteit riem hand in hand gaan. Maar riemen zoals we kennen en vandaag gebruiken, zijn een vrij nieuwe uitvinding in de geschiedenis van de mode.

Voor de Tweede Wereldoorlog werden riemen hoofdzakelijk gebruikt, en misschien wel uitsluitend, voor militaire uniformen als decoratief stuk. Het bekende, geaccepteerde en geliefde apparaat dat gebruikt werd om je broek op dat moment vast te houden was een goed stevig paar bretels (ook wel braces genoemd).

Bekijk ook de andere artikelen op onze homepage voor informatie over het maken van bretels met leer en andere stoffen.

Bekijken we de vroege 20ste eeuw, waar een schakelaar ten gunste van lagere zittende broeken betekende dat bretellen niet meer nodig waren en we zien een heel andere trend.

De trend bleek aanzienlijk op de achtergrond, en door de jaren twintig werden bretels in plaats daarvan meer een soort medisch apparaat dat artsen voorschreven als hulpmiddel voor houding en een slankere darm.

Suspenders bleven als ondergoed tot de late jaren 1930 en begin 1940, toen de heren begonnen te protesteren. In de jaren 1960 namen de Britse arbeidskrachten ze in hun look aan, maar de meeste met strakke spijkerbroekjes combineren leek het erop dat deze echt geen hulp nodig hadden om op hun plaats te blijven.

Later in de jaren zeventig hebben werkende vrouwen in Engeland en de VS ze in hun kasten geïntegreerd om een ​​soort ‘unisex’-look te bereiken (denk Annie Hall). In de late jaren 1980 noemde People magazine de trend van hangers die van de taille hangen om een ​​zeer “sensuele” en fashion-forward look te zijn.

Rond dezelfde tijd maakte Steve Urkel van Family Matters bretels synoniem met trendy nerdiness.

Broekjes die geen knopen voor bretellen hebben, hebben clamp-style exemplaren nodig.

Ze hebben ook bijna altijd extra riemen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat, hoewel er niets mis is met het dragen van bretellen bij broeken met riemlussen, het altijd een mode flater is om zowel bretels als een riem te dragen.

In de negentiende en vroege twintigste eeuw werd het eigenlijk als onjuist beschouwd dat de braces helemaal zichtbaar waren (ze werden beschouwd als ondergoed), maar de standaarden zijn verder gegaan, en u kunt nu uw bretellen zonder angst tonen.

Black tie look

Hangers zijn ook een vereiste onderdeel van zwarte dasuitrustingen, oftewel de black tie look. Er is niet zoiets als een formele riem. Ze hebben de neiging om zwart of wit te zijn en zijn niet bedoeld om onder de jas te worden gezien.

Kwaliteit formele ophangers eindigen in gevlochten zijden eindigen in plaats van lederen flapjes. Tabbladen zijn echter perfect aanvaardbaar – maar clips zijn dat weer niet.

Nadelen van de bretels

Terwijl ze meestal de meer comfortabele methode zijn om broeken te ondersteunen, zijn de bretellen niet altijd zo stevig of zo bruikbaar als een riem. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

Ze hebben een extra kans om ergens achter te haken, en hebben meer kans om los te geraken als ze iets opvangen, die zowel de suspender als de broek kunnen beschadigen.

Oudere hangers die hun pasvorm of elasticiteit hebben verloren zijn gewoon nutteloos, waardoor de broek af zou kunnen zakken.

Gebrek aan praktischheid. Betekenis, ophangers kunnen geen items zoals smartphones zoals sommige riemen bevatten (niet dat we aanraden om deze artikelen op de riem te dragen!) Natuurlijk hebben de meeste mannen zelden dit hulpprogramma nodig, maar het blijft dat de ophangers beperkt zijn in hun hulpprogramma buiten hun beoogde doel.

Suspenders zijn ook meestal verborgen, waardoor ze minder expressief zijn dan riemen. Mensen die een “drukke” uitstraling hebben en die comfortabele tijd en moeite hebben om hun details te kiezen, krijgen meer decoratieve kilometers van riemen (natuurlijk maakt dit ophangers een ideale keuze voor mannen die zich zorgen maken over details, en verwijdert de eeuwige zorgen dat uw riem niet goed overeenkomt met uw schoenen).

Over het algemeen raden wij de meeste mannen aan, voor zover zij goed uitgerust zijn om de broek op zijn plaats te houden en in de natuurlijke taille, zonder te veel te focussen op het kruis.

Elke optie blijft door de mode geaccepteerd en zal waarschijnlijk dat nog zijn voor vele jaren die nog komen, waardoor het uiteindelijk een kwestie van persoonlijke smaak is.

Ze komen uit het 18e eeuwse Frankrijk

Suspenders dateren tot 18e eeuw Frankrijk, waar voor een of andere reden strips lint aan de knoopsgaten van broeken werden bevestigd. Op dat moment werden schutters beschouwd als ondergoed, geloof het of niet, en waren niet bedoeld om in het openbaar te worden gezien.

In de jaren 1820 begon de Britse ontwerper Albert Thurston versies van de moderne ophangers die we vandaag kennen te maken. De mode van deze periode heeft voorgeschreven dat mannen broeken dragen die zo hoog waren dat een riem het werk gewoon niet zou kunnen doen. Suspenders werden een noodzaak voor de sartorial gentleman.

De meeste mannen zullen de achterkant van de ophangers vastzetten, hun broek aanzetten en daarna hun ophangers aan de voorzijde vastzetten. Anderen zullen elke knop (of clip) eerst vastzetten voordat ze hun broek aanbrengen. Het is jouw voorkeur.

Hangers en pakken. Doen of niet doen?

Zeker, maar nooit met clips. Als je rockers en een kostuum bent, houd je aan de knopen, alsjeblieft. Suspenders lijken ook goed op zowel uw standaardknoop als de quirkier stropdas. Als je voor een vintage look gaat, wees niet bang om je stropdas en bretels lekker af te stemmen.

Bretels kopen kan ook bij sites als duluthtrading.

De mannenmode heeft deze dagen een duidelijke heropleving van en fascinatie met de cultuur, klasse en stijl van de 20ste eeuw gezien. Denk aan fedoras, snorren, speakeasies, en, yep, suspenders. Wij zijn voorstanders van deze sartorial heropleving.

Suspenders zijn stijlvol. Hangers zijn comfortabel. Hangers zijn wat uw kledingkast nodig heeft. Dus geef je riemen een pauze, waarom niet?

We hebben alles wat je moet weten over dit fijne accessoire:
Wat zijn Suspenders, hoe dan ook?

Hangers zijn lange stroken stof die over je schouders gedragen wordt om je broek vast te houden. Ze bevestigen aan je broek met clips of knoppen, en hebben ofwel een “X”, “Y” of “H” vorm aan de achterkant voor extra kracht en ondersteuning, en om te voorkomen dat een band van je schouders valt.

Tenzij je een brandweerman bent, zal je waarschijnlijk niet de “H” variant dragen. “X” en “Y” zijn de meest universele variaties.

Hoe dik moet mijn bretelband zijn?

Deze dagen kunt u alles vinden van super-mager tot te breed als het gaat om schroefbanden. Als u wilt investeren in slechts 1 of 2 solide paren van ophangers, richt u op een middenbreedte, zoals 1,25 “- 1,5”.

Trendy en sartorisch gedurfde breedten vallen in het 0,5 “- 1” bereik. Tenslotte, functionele, zware ophangers bedoeld voor werk en / of mannen met heftier bouwstenen vallen op of rond 2 “.

Zwarte hangers zijn populair vanwege hun flexibele neutraliteit.

Andere kleuren en zelfs gepatenteerde ophangers zijn op grote schaal beschikbaar, hoewel de laatste een nieuwigheidsversiering kan worden, in plaats van een functioneel detail, als het tot een uiterste wordt gebracht.

Tot op heden blijven de ophangers de meest voorkomende methode om een ​​paar broekjes door vele fijne dressers te houden. ”

Punk- en skinhead culturen hebben zowel veel ophangers gemaakt, kleur-, patroon- en hoe de ophangers zijn gedragen, zodat men wordt gewaarschuwd tegen iets te buitensporig. Er is een echt risico om de heel verkeerde indruk te geven.

Sommigen zullen beweren dat beide clips en knoppen hetzelfde zijn. Wij zijn echter grote supporters van knoppen, simpelweg omdat ze schoner en verfijnder zijn. De meeste jurken moeten nog steeds uitgerust zijn met binnenknopen die bedoeld zijn voor hangers.

Voor broeken en broeken zonder knopen is het echter makkelijk om naaien in jezelf (hier is het!). Clips zijn goed als je een hip, trendy look probeert te bereiken. Klemmen kunnen echter de tailleband van uw kleding over tijd beschadigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *