kunst marketing

Kunst en marketing

May 4, 2017

Onlangs zijn we een leuk samenwerkingsverband aangegaan. En eigenlijk wel een hele logische als je er over nadenkt, maar zo zag ik het nog niet direct natuurlijk.

Ik werd benaderd door de mannen van Restaurant Promoten met de vraag of wij ook wel eens onze kunst speciaal hadden uitgezocht voor een horeca gelegenheid. Nou, dat hadden we uiteraard niet en ik kon me ook niet helemaal goed voorstellen hoe dat dan zou moeten werken.

Maar voor een horeca onderneming is het natuurlijk heel erg belangrijk om een goede uitstraling te hebben. Het aangezicht is al de eerste kennismaking met de klant, loopt hij naar binnen of niet? Of gaat hij liever naar de concurrent waar een leukere sfeer hangt.

En tegenwoordig is het nog belangrijker dan ooit. Wil je een succesvolle marketing campagne opstarten op facebook, twitter of instagram, dan moet je ook leuke aansprekende plaatjes maken. En die plaatsjes beginnen bij een leuke aankleding.

Kunst marketing in de horeca

Nu ondertussen wat verder zien we steeds meer van onze kunst terugkomen op de achtergrond bij mooie foto’s van mooie horeca gelegenheden. Soms zelfs op tafel bij een lekker gerecht terwijl hij op Instagram wordt gedeeld. Het gaat allemaal om de aankleding en alleen het personeel of het eten is niet meer genoeg tegenwoordig.

kunst marketing om je restaurant te promotenDe stijl, past die bij wat de klant wil? Een uitgesproken stijl kiezen is altijd beter dan te proberen voor iédereen wat te hebben. Dan heb je uiteindelijk helemaal geen eigen stijl en zul je iedereen afschrikken. Ook met je kunst kun je dit meenemen. We gaan nu een project starten om met onze kunst aan te sluiten bij jouw marketing programma.

Laat zien wat je stijl is, en wij komen met een advies voor schilderijen en andere accessoires om het geheel perfect af te maken. Ik denk dat het wel een goede stap is en een gat in de markt. Veel restaurant eigenaren weten wat ze willen wat betreft stijl. Kunnen de aankleding misschien zelfs nog wel een beetje doen en kunnen hun weg in online marketing ook nog aardig vinden. Maar als het op kunst aankomt weten ze niets.

Een uitbater weet vaak in ieder geval wat hij niet wil. Maar dit soort details is zó persoonlijk, dat het ook de klant naar je toe kan trekken of juist kan afstoten. Kijk maar eens naar thuis. Heb je wel eens samen je huis ingericht? Alle dingen kwamen jullie samen perfect uit. In hoofdlijnen dezelfde smaak en stijl, bank ging prima, tafel ook. Toen kwamen de details.

Wat hangen we aan de muur voor schilderijen? Wat voor en lampen? In dit soort details lopen zelfs ogenschijnlijk dezelfde smaken ineens uit elkaar. Wij helpen je met het aansluiten van je kunst op je doelgroep. Andere restaurants promoten zich ook op een geweldige manier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *