online je kunst kopen

Waar kan ik kunst online kopen?

March 9, 2017

Wat als er een mogelijkheid was om je kunst online te kopen?

Zou je dat doen?

Als je ons blog hebt gevonden vast wel, maar misschien ben je eerst nog op zoek naar waar het dan kan, en wat de voorwaarden zijn. Het is toch vreemd om zoiets waar je misschien nog wel jaren tegenaan zal gaan kijken online te kopen zonder het te zien. Kunst is toch een erg persoonlijk iets.

Hoe gaat dat, je kunst online kopen?

Hieronder zal ik een uitgebreide lijst weergeven van kunsthandels en galerieën waar je via het internet je aankopen kunt doen, maar eerst wil ik even kort stilstaan bij hoe dat nou precies in zijn werk gaat wanneer je een kunststuk aanschaft zonder hem te zien. Is het gevaarlijk? Zit je er aan vast?

Het antwoord is gelukkig gemakkelijk, nee. Je zit er niet helemaal aan vast. Net als bij andere aankopen die je via het internet kunt doen heb je je 14 dagen recht van retour. Dat is dus de bedenktijd die je gegarandeerd krijgt wanneer je online shopped. Ook met kunst is dit het geval en je kunt het daarom toch eerst zien voordat je er helemaal aan vast zit.

kunst online kopenEigenlijk betekent dat een groter gemak dan via een fysieke galerie. Je kunt het stuk namelijk thuis zien, precies waar je het hebben wilt, om te kijken of het écht wel bij je interieur past. Zo is het eigenlijk gemakkelijker dan wanneer je ergens naar toe gaat om verschillende stukken te bekijken, alleen om je vervolgens maar een beetje voor te moeten stellen hoe het in je woonkamer zou staan.

Wel moet je het vaak van te voren al overmaken, mocht je het terug willen sturen dan krijg je het aankoopbedrag terug. Denk er alleen ook nog eventjes over na hoe je het terug zou gaan sturen. Grote zware objecten kan wel eens lastig worden via PostNL, en dan is het misschien verstandiger om het langs te brengen. In dat geval is het aan te raden om je online shoppen tot Nederland te beperken om je mogelijkheden open te houden. Woon je dichtbij de grens kan België of respectievelijk Duitsland natuurlijk ook wel een optie zijn, maar dit is het overwegen waard.

Ik denk in ieder geval niet dat je snel, zoals mensen bij Zalando doen, 10 kunststukken zult kopen en er 9 hiervan terug zult sturen. Het gaat er meer om dat je het uiteindelijk ook echt mooi vindt en mooi vindt staan.

Op foto’s is het soms moeilijk om de kwaliteit van een schilderij of vooral ook bij beelden te kunnen beoordelen. Het niveau van detail is lastig te zien en soms kunnen ze met belichting een artikel veel mooier uit laten komen dan het in werkelijkheid thuis zal zijn. Bekijk goed alle foto’s die een site ter beschikking heeft gesteld en vraag jezelf af of je de gok wilt wagen om iets op een site online te kopen, waarbij er misschien maar één foto aanwezig is van een vooraanzicht. Dat is mogelijk op de kunst website.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *